Bushcraft

Spannende Bushcraft voor scholen

Bushcraft voor scholen | Weet jij hoe je om moet gaan met een mes en wat wat je er allemaal mee zou kunnen doen om te leven in de natuur? Je leert verschillende technieken en handigheden om je bushcraft beleving helemaal compleet te maken. Daarna leer je vuur maken met een firesteel en een vuurtje op te bouwen.

Wat is Bushcraft?

Vaardigheden om in de natuur te verblijven, dat is bushcraft. Bushcraft is wat anders dan survival; iemand die wil overleven, wil feitelijk zo snel mogelijk weer in de bewoonde wereld zijn. Een bushcrafter gaat verder. Hij wil juist in die natuur zijn en het verblijf er zo aangenaam mogelijk maken. Momenteel is Bushcraft zeer populair.

Bushcraft voor scholen onderdelen

  • Leer vuur maken met een firesteel
  • Knive skills

 

Wat houdt dat dan in?

Vuur maken met firesteel

Vuur maken met een firesteel is op zich al een hele uitdaging. Zorg voor goed tondel, goede vonken en dan.. is er een klein vlammetje en de start om een goed vuurtje op te bouwen. Je leert vuur maken en na afloop doen we de vuurproef. Heb jij fire skills?

Knive skills

Knive skills. Hoe kun je met een mes kloven, snijden en maak je een echt goede featherstick. Nog belangrijker, onderhoud je een mes en hoe hou je een mes scherp.

Lekker vrij spelen

Na het bushcraft voor scholen stellen we ons terrein beschikbaar om vrij te gaan survivallen. Heerlijk rennen, klimmen, kruipen en spelen! Met 4 hectare grond is dit dé afsluiter voor iedere groep, groot of klein en jong of oud!

Details Bushcraft voor scholen

Tijdsduur: vanaf 1,5 uur + tijd voor vrij spelen
Periode: gehele jaar

Heerlijk buiten zijn!

Offerte aanvragen

Contactgegevens: