Klootschieten

Klootschieten

Klootschieten is een werpsport waarbij je in teams een kloot onderhands in zo min mogelijk worpen een afstand af laat leggen. De kloot is een met lood verzwaarde kogel en wordt vooral veel in het oosten van Nederland gespeeld.

Het klootschieten doen we op de straat en op een vooraf besproken parcours. We hebben een route met een routekaart voor jullie klaar liggen. Er zijn plekken om af te snijden en je kunt ook voor een kort rondje kiezen. Je kunt ook kiezen voor een deel van de route en dat je op een vast punt omdraait.  Naast een routekaart, spelregels en een kloot krijg je ook nog een reservekloot mee en een hark voor als de kloot in de sloot rolt. Houdt de kloot goed in de gaten want als je hem kwijt raakt dan deel je €25,- (de kosten van een kloot) in je team. Dat wordt dus een rondje minder aan de bar.

De spelregels voor het klootschieten worden natuurlijk toegevoegd, zo is het verboden om op een andere manier te werpen dan onderhands. Het leukste is om dit in teams te doen van 4 tot 6 personen. We hebben 3 setjes voor jullie klaarliggen maar met de reserveballen kan natuurlijk ook worden gespeeld.

Deze activiteit is alleen te boeken in een arrangement zoals een ongedwongen dag of een grote groepen arrangement. Eventueel is het ook een leuke activiteit om te doen na een dagdeel vergaderen bij een vergaderarrangement zoals actief vergaderen 

Drentse Spelletjes

Offerte aanvragen