Kubb

Kubb

Kubb is een Zweeds buitenspel met als doel het omvergooien van houten blokken door er houten stokken tegenaan te gooien. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk alle kubbs (de staande houten blokken) met de werpstok onderhands omver te gooien. Als laatste gooi je de koning om voordat de tegenpartij dat doet.

Het spel kan soms ontzettend snel voorbij zijn als de koning bij de eerste word al omver wordt gegooid terwijl alle kubbs nog staan. Het spel duurt al gauw een kwartier tot een half uur. Het wordt meestal gespeeld op gras of zand maar je kunt het ook in de sneeuw spelen, alleen ligt er niet zo vaak in Nederland sneeuw.

Het spel heeft een middeleeuwse afkomst al is het onduidelijk of er nu nog steeds op dezelfde manier wordt gespeeld.

Onderdelen van het spel. Het spel bestaat uit 21 onderdelen

  • 10 kubbs
  • 1 koning
  • 6 werpstokken
  • 4 hoekstokken om het veld aan te duiden

Wij hebben een kubb spel voor mensen die bij ons overnachten ligt het klaar in de spelletjesbibliotheek. Net als andere buitenspellen zoals jeu de boules en beachvolleybal.

Deze activiteit is alleen te boeken in een arrangement zoals een ongedwongen dag, Handel en wandel  of een grote groepen arrangement. Eventueel is het ook een leuke activiteit om te doen na een dagdeel vergaderen bij een vergaderarrangement zoals actief vergaderen 

Kubb is een leuk spel waarbij het nooit bij 1 spelletje blijft!

De strijd aangaan met kubb

Stel zelf je ongedwongen dag samen