Bushcraft voor scholen

Bushcraft voor scholen

Bushcraft voor scholen |  Onze bushcraft-dag voor scholen is een unieke gelegenheid voor leerlingen om praktische vaardigheden te leren, zoals het veilig omgaan met een mes, het slijpen ervan en leren vuur maken met een firesteel. Onder begeleiding van onze ervaren instructeurs zullen ze hun zelfvertrouwen vergroten terwijl ze leren hoe ze op verantwoorde wijze kunnen omgaan met een mes en handige vaardigheden ontwikkelen. De één zal direct in zijn element zijn terwijl de ander stoer uit zijn comfortzone stapt. Op onze 4 hectare grote locatie van 25 graden Noord is alle ruimte voor bushcraft.

Wat ga je doen tijdens bushcraft voor scholen

Even weg van de tablet en smartphone, midden in de Drentse natuur zijn. Tijdens dit uitje leren we omgaan met een mes en leren we vuur maken met een firesteel. Als er tijd over is lopen we een rondje op het terrein en gaan we verschillende planten zoals de brandnetel plukken en proeven. Daarna gaan we boven ons zelfgemaakte vuurtje een broodje bakken en dan mag een lekkere knakworst erin niet ontbreken. Leerlingen krijgen de kans om te leren over de lokale flora en fauna, terwijl ze ontdekken welke planten veilig zijn om te eten en welke ze moeten vermijden. Ze zullen verrast zijn door de smaken van de natuur en ook anders naar hun omgeving kijken. 

Aan het einde van de dag brengen we iedereen samen rond het kampvuur. Hier kunnen leerlingen genieten van een eigen gemaakt broodje.

Dit uitje is niet alleen educatief, maar ook een bijzonder leuke dag. het leert leerlingen om anders naar de omgeving te kijken, probleemoplossend denken en helpt leerlingen steviger in hun schoenen te staan. Neem contact met ons op om een reservering te maken of voor meer informatie.

Bushcraft voor scholen uitbreiden met eten en drinken

Na afloop kun je kiezen voor snackplezier. Dit is een puntzak patat met snack en saus en ranja. Dit kost €4,50 p.p.

Een andere optie is kampvuurplezier een broodje bakken rond het kampvuur met een knakworst erin en marshmallows tussen twee koekjes waar je smores van maakt. Ook hier is ranja bij en kost €4,50 p.p.

Uitbreiden tot een schoolkamp

25 graden noord heeft meerdere mogelijkheden voor overnachten. Ga bij ons op een onvergetelijk schoolkamp of overnacht in de groepsaccommodatie het Noordhuis.

Details bushcraft voor scholen

Tijdsduur: 3 uur
Vanaf 25 personen
Periode: gehele jaar
Prijs vanaf: €15,- p.p.
Inclusief ranja

Geschikt voor: Scholen

Heerlijk buiten zijn!

Zin gekregen in Bushcraft voor scholen?

Details Bushcraft voor scholen

Tijdsduur: 3 uur
Vanaf 25 personen
Periode: gehele jaar
Prijs vanaf: €15,- p.p.
Inclusief ranja

Geschikt voor: Scholen

Offerte aanvragen

Aanvullende informatie

Eten en drinken

De bushcraft voor scholen is inclusief een keer ranja en een broodje bakken.

Na afloop mogen de leerlingen nog vrij spelen bij de zwemplas en survivalbanen.


Begeleiders

In het arrangement is aan het eind 45 minuten gereserveerd voor gebruik van een gezellig picknickplek, ranja drinken en omkleden en douchen.  In deze periode valt het toezicht op de leerlingen onder verantwoordelijkheid van de school. Er zijn dan geen instructeurs vanuit 25 Graden Noord aanwezig.

Begeleiders mogen gratis mee en betalen voor hun eigen consumpties.