Rumoer in het Moeras

Rumoer in het Moeras

Rumoer in het Moeras | Zo’n 300 jaar geleden is er in het Bourtanger Moeras een kleine nederzetting. Deze nederzetting werd het Drouwener Moeras genoemd. Er woonden enkele families die zich bezig hielden met boekweit verbouwen op hoogveen, ambachtslieden, armlastige bewoners en turfgravers die met paard en wagen het turf probeerden aan de man te brengen. Het was een periode van hard werken en opkomen voor je familie.

wat gaan we doen tijdens Rumoer in het moeras

Jullie worden opgedeeld in families van 5 tot 8 personen. Dan begint de strijd om de sleutel. Welke familie heeft aan het eind van de dag de meeste punten en krijgt de gouden sleutel en heeft het voor het zeggen in het Drouwener moeras?

Net als 3 eeuwen geleden begint de dag met koffie, thee en wat te snaaien. Dan worden jullie ingedeeld in families. Jullie krijgen diverse teamopdrachten voorgeschoteld  zoals de jengatoren, tangram, voetjes van de vloer, het gatenlabyrint, mikado, kano estafette of één van de vele andere onderdelen die je kunt kiezen uit een meerkamp.

Na een onderbreking met iets lekkers te eten en drinken zoals een boerenlunch of een borrelplank begint het tweede gedeelte van het programma. We testen jullie kennis van Drenthe tijdens de Drenthe quiz. Met vragen en grappige opdrachten over en uit Drenthe.

eten en drinken tijdens Rumoer in het Moeras

Dit uitje is alleen te boeken in een arrangement met onbeperkt drinken. En onbeperkt is bij 25 graden noord ook echt onbeperkt, wij doen niet aan ‘Drentse zuinigheid’. 

We voorzien je ook regelmatig van een versnapering, zo is er bij warm weer een lekker ijsje (bij slecht weer moet je er om vragen) en bij heel koud weer kan je een warm tussendoortje verwachten. 

Bij de pagina eten en drinken zie je alle mogelijke opties.

Details Rumoer in het moeras

Tijdsduur: 5 uur
Vanaf 15 personen
Periode: gehele jaar
Prijs vanaf: €50,- p.p.
Inclusief eten en vrij drinken

Geschikt voor: Bedrijfsuitje, Familiedag, Vriendenuitje

Heerlijk buiten zijn!

Zin gekregen in Rumoer in het Moeras?

Rumoer in het Moeras

Tijdsduur: 6 uur
Vanaf 15 personen
Periode: gehele jaar
Prijs vanaf: €64,50 p.p.
Inclusief eten en vrij drinken

Geschikt voor: Bedrijfsuitje, Familiedag, Vriendenuitje

 

Wat ga je doen?

10.00 – 10.30  Ontvangst met koffie en thee en een versgebakken iets uit de oven

10.30 – 12.30  De strijd tussen de families barst los

12.30 – 13.30  Tijdens de boerenlunch wordt de vete even aan de kant geschoven

13.30 – 15.30 Tijdens de Drenthe Quiz met opdrachten en kennis over en in Drenthe.

15.30 – 16.00 Tijdens de borrelplank wordt de winnende familie gehuldigd.

 

 

Uiteraard kan je de tijden en het programma volledig naar eigen wens invullen. We horen graag wat je wensen zijn.

Offerte aanvragen

Aanvullende informatie

Hapjes en drinken

Drinken tijdens uitje

Koffie, Thee en water uit de kraan
Sappen: Jus ‘d Orange en Appelsap
Frisdrank: Cola, Cola Zero, Fanta, Rivella, Spa rood, bavaria IPA 0.0%, Amstel Radler 0%
Alcoholisch: bier en wijn (rood, rosé, half droge witte wijn)
In de winter hebben we warme chocolademelk en glühwein.

Ontvangst met cake of taart buffet

Standaard wordt iedere groep ontvangen met koffie, thee en cake en hun eigen mok. Je krijgt bij ons je eigen emaille mok die je kunt bijvullen met koffie/thee. Na afloop mag je deze mok dan ook naar huis meenemen.
Je kunt ook kiezen voor een taartbuffet. Dan staat er een buffet met huisgemaakte taartjes en dan mag je ook rustig meerdere stukjes proeven, het is tenslotte maar 1 keer feest


Wat als het regent?

We hebben heel veel overdekte zitplaatsen en warme fleecedekens dus het weer is nooit een spelbreker. We hebben een overdekte barbecue en vele activiteiten zijn overdekt zoals onze schietbaan voor het boogschieten, klimwand en speleobox. Ook heel veel Meerkamp en Expeditie Robinson spellen kunnen we overdekt aanbieden. Wij denken in mogelijkheden en tussen de buien door is er altijd ruimte voor de zon.


Overnachten

Wil je na een dagje uit hier komen overnachten? Dat kan! We hebben verschillende groepsaccommodaties en natuurhuisjes om even heerlijk weg te kunnen dromen. Bekijk hier de mogelijkheden en beschikbaarheid van de huisjes.