Workshop: Leer

Workshop: leer

workshop leer | Leer is een prachtig materiaal om mee te werken. Het is duurzaam, sterk en je maakt de mooiste producten ermee net zoals ze honderden jaren geleden al deden. Bovendien is het mooi om samen met elkaar iets moois te creeren.

Wat ga jij maken tijdens de workshop leer?

Voorafgaand aan de workshop maak je de keuze voor een heuptas aan een riem of een buidel. Beide workshops duren zo’n 3 uur en het is zeker mogelijk om in deze tijd de heuptas of buidel af te maken maar mocht je langer bezig gaan dan kun je een thuiswerkpakketje kopen om thuis nog iets te maken en je eigen project af te maken. 

Buidel maken tijdens workshop  leer

De buidels worden gemaakt van zacht hertenleer die op een natuurlijke wijze gelooid is. Dat maakt dat het leer heel soepel en zacht aanvoelt maar toch sterk is. We hebben patronen klaar liggen voor 2 verschillende soorten buidels. Natuurlijk kunnen de buidels ook versierd worden met een applicatie, knopen of andere versieringen. Inspiratie en natuurlijke materialen zijn in ruime mate aanwezig.

Heuptas maken tijdens workshop leer

Ook voor de heuptas hebben we een aantal patronen klaarliggen. Bedenk van tevoren wat je graag in je heuptas wil bewaren want met een beetje hulp kunnen we het patroon wat aanpassen zodat wat jij er graag in wilt bewaren er ook in past. De heuptas maak je van rundleder en we hebben in allerlei kleuren en variaties leer voor je klaarliggen. 

Thuiswerkpakketjes

De ene persoon werkt sneller dan de andere of je vindt het zo leuk dat je thuis verder aan de gang wilt dan kun je voor €20,- een thuiswerkpakketje kopen. Hierin zit het op maat geknipte leer en materiaal voor een buidel of heuptas en natuurlijk een klemmetje, naald en draad. 

Nog meer leren over leer

Gezina is de instructeur van deze workshop en zij heeft weer een langere cursus gevolgd bij Beke Olbers van Extra bushcraft en survival. Als je het leuk vind en je wilt meer weten dan is deze cursus leer werken met leer een echte aanrader.

 

Let op; de prijs van de workshop is exclusief het eten en drinken. Een all-in prijs kan worden bepaald door het contactformulier in te vullen.

Details Workshop: Leer

Tijdsduur: 3 uur
Vanaf 8 tot 15 personen
Periode: gehele jaar
Prijs vanaf: €32,50 per persoon
Exclusief eten en drinken

Geschikt voor: Bedrijfsuitje, Vriendenuitje

creatieve workshop, leren buidel maken, groepsuitje drenthe

Een leren buidel of heuptas maken

Wat staat er op het menu?

Alle arrangementen bij 25 graden Noord zijn inclusief onbeperkt drinken. En onbeperkt is bij ons ook echt onbeperkt, wij doen niet aan ‘Drentse zuinigheid’. 

We voorzien je ook regelmatig van een versnapering, zo is er bij warm weer een lekker ijsje (bij slecht weer moet je er om vragen). Bij heel koud weer zorgen we voor een warm tussendoortje. 

Bij de pagina eten en drinken zie je alle mogelijke opties.

Zin gekregen in een Workshop leer?

Workshop: Leer

Tijdsduur: 3 uur
van 8 tot 15 personen
Periode: gehele jaar
Prijs vanaf: €67,-

Geschikt voor: Bedrijfsuitje, Vriendenuitje

 

Wat ga je doen?

10:00 10:30 – Ontvangst met koffie/ thee en versgebakken cake en ondertussen de uitleg

10:30 12:30 – Workshop leer

12:30 13:30 – Boerenlunch

13.30 14.30 – Leren buidel/heuptas afmaken

 

Uiteraard kan je de tijden en het programma volledig naar eigen wens invullen. We horen graag wat je wensen zijn.

Offerte aanvragen

Aanvullende informatie

Hapjes en drinken

Drinken tijdens uitje

water uit de kraan
Sappen: Jus ‘d Orange en Appelsap
Frisdrank: Cola, Cola Zero, Fanta, Rivella, Spa rood, bavaria IPA 0.0%, Amstel Radler 0%
Alcoholisch: bier en wijn (rood, rosé, half droge witte wijn)
In de winter hebben we warme chocolademelk en glühwein.

Ontvangst met cake of taart buffet

Standaard wordt iedere groep ontvangen met koffie, thee en cake en hun eigen mok. Je krijgt bij ons je eigen emaille mok die je kunt bijvullen met koffie/thee. Na afloop mag je deze mok dan ook naar huis meenemen.
Je kunt ook kiezen voor een taartbuffet. Dan staat er een buffet met huisgemaakte taartjes en dan mag je ook rustig meerdere stukjes proeven, het is tenslotte maar 1 keer feest


Wat als het regent?

We hebben heel veel overdekte zitplaatsen en warme fleecedekens dus het weer is nooit een spelbreker. We hebben een overdekte barbecue en vele activiteiten zijn overdekt zoals onze schietbaan voor het boogschieten, klimwand en speleobox. Ook heel veel Meerkamp en Expeditie Robinson spellen kunnen we overdekt aanbieden. Wij denken in mogelijkheden en tussen de buien door is er altijd ruimte voor de zon.


Overnachten

Wil je na een dagje uit hier komen overnachten? Dat kan! We hebben verschillende groepsaccommodaties en natuurhuisjes om even heerlijk weg te kunnen dromen. Bekijk hier de mogelijkheden en beschikbaarheid van de huisjes.