Workshop: Linoleum drukken

Workshop: Linoleum drukken

Workshop linoleum drukken | Linoleum drukken is een hoogdruktechniek: wat je niet wegsnijdt, wordt afgedrukt. Door met speciale mesjes (gutsjes) delen weg te gutsen, ontwerp je je eigen afdruk. Dit rol je vervolgens in met speciale drukinkt waarna je op papier en uiteindelijk ook op een linnen tasje los kunt gaan met drukken.

Wat ga je doen tijdens de workshop linoleum drukken

Eerst teken je een ontwerp en ga je met speciale mesjes delen weg gutsen en maak je je eigen afdruk.

Je hoeft geen tekentalent te zijn, omdat de gutslijnen op zichzelf al een mooie structuur geven die je met alleen tekenen niet kan krijgen. Je kunt het zo simpel en ingewikkeld maken als je zelf wilt. Door verschillende gutsen te gebruiken, krijg je een spel tussen verschillende diktes lijnen en vlakken.

Daarna maken we met de linoleumsnede een afdruk op een T-shirt of linnen tas en op papier. Dan pas zie je wat voor mooie stempel je gecreëerd hebt.

 

Met deze workshop werken we samen met Janneke Hoek.

 

Janneke Hoek

Janneke Hoek (1995, Groningen) is illustrator, striptekenaar, muzikant en bovenal verhalenverteller.

Haar beeldend werk varieert in materialen en technieken, wisselend van installaties van hout of metaal tot linosnedes, zeefdrukken en illustraties. Binnen haar werk onderzoekt Janneke verwondering en speelsheid en maakt daarin gebruik van bestaande verhalen passend bij de omgeving waarin zij gepresenteerd worden.

Door gedichten, verhalen en nummers te schrijven en deze om te zetten naar beeld onderzoek zij één van de oudste ambachten ter wereld: verhalen vertellen.

Een van de vaste ijkpunten binnen Janneke’s werk is de natuur en dan vooral het verbinden van de mensen met elkaar en de wereld waarin zij leven. De mens lijkt haar natuur te vergeten, en afgedreven naar iets waarin zij los staat van datgeen waarop (en met wie) zij loopt.

De afgelopen jaren is ze actief als workshopdocent in illustratie, striptekenen en het werken met beeldende verhalen op textiel en hout. Dit doet ze onder andere in het Groninger Forum, op verscheidene scholen en AZC’s.

 

Workshop Linoleum drukken | Een compleet dagje uit

De workshop duurt 2,5 uur en kost voor een groep van maximaal 12 personen 395 euro.

Je leert de ambacht van het linoleum drukken en hoe je daarmee, juist door gebruik te maken van de mogelijkheden van het gutsen, een heel ander ontwerp kan maken dan je met tekenen voor elkaar krijgt.
Je leert werken in negatief en te spelen met vlakken en lijnen omdat je maar in één kleur gaat drukken en dus goed moet bedenken wat vorm en wat restvorm is. Ook voor mensen die niet kunnen tekenen is het een enorm leuke techniek die altijd verrassingen in petto heeft.

Heb je zin in een leerzame dag waarbij je met een toffe en unieke tas en een heleboel ervaring rijker wordt? Dan is deze workshop iets voor jou!

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op!

 

Let op; de prijs van de workshop is exclusief het eten en drinken. Een all-in prijs kan worden bepaald door het contactformulier in te vullen.

Details Workshop: Linoleum drukken

Tijdsduur: 2,5 uur
maximaal 12 personen
Periode: gehele jaar
Prijs vanaf: €395,- per groep
Exclusief eten en drinken

Geschikt voor: Bedrijfsuitje, Vriendenuitje

Een tas bedrukken met linoleum!

Wat staat er op het menu?

Alle arrangementen bij 25 graden Noord zijn inclusief onbeperkt drinken. En onbeperkt is bij ons ook echt onbeperkt, wij doen niet aan ‘Drentse zuinigheid’. 

We voorzien je ook regelmatig van een versnapering, zo is er bij warm weer een lekker ijsje (bij slecht weer moet je er om vragen). 

Bij de pagina eten en drinken zie je alle mogelijke opties.

Zin gekregen in een Workshop Linoleum drukken?

Workshop: Linoleum drukken

Tijdsduur: 2,5 uur
maximaal 10-15 personen
Periode: gehele jaar
Prijs vanaf: €67,- p.p.

Geschikt voor: Bedrijfsuitje, Vriendenuitje

 

Wat ga je doen?

10:00 10:30 – Ontvangst met koffie/ thee en versgebakken cake

10:30 12:00 – Workshop linoleum drukken

12:30 13:30 – Boerenlunch

 

Uiteraard kan je de tijden en het programma volledig naar eigen wens invullen. We horen graag wat je wensen zijn.

Offerte aanvragen

Aanvullende informatie

Hapjes en drinken

Drinken tijdens uitje

Koffie, Thee en water uit de kraan
Sappen: Jus ‘d Orange en Appelsap
Frisdrank: Cola, Cola Zero, Fanta, Rivella, Spa rood, bavaria IPA 0.0%, Amstel Radler 0%
Alcoholisch: bier en wijn (rood, rosé, half droge witte wijn)
In de winter hebben we warme chocolademelk en glühwein.

Ontvangst met cake of taart buffet

Standaard wordt iedere groep ontvangen met koffie, thee en cake en hun eigen mok. Je krijgt bij ons je eigen emaille mok die je kunt bijvullen met koffie/thee. Na afloop mag je deze mok dan ook naar huis meenemen.
Je kunt ook kiezen voor een taartbuffet. Dan staat er een buffet met huisgemaakte taartjes en dan mag je ook rustig meerdere stukjes proeven, het is tenslotte maar 1 keer feest


Wat als het regent?

We hebben heel veel overdekte zitplaatsen en warme fleecedekens dus het weer is nooit een spelbreker. We hebben een overdekte barbecue en vele activiteiten zijn overdekt zoals onze schietbaan voor het boogschieten, klimwand en speleobox. Ook heel veel Meerkamp en Expeditie Robinson spellen kunnen we overdekt aanbieden. Wij denken in mogelijkheden en tussen de buien door is er altijd ruimte voor de zon.


Overnachten

Wil je na een dagje uit hier komen overnachten? Dat kan! We hebben verschillende groepsaccommodaties en natuurhuisjes om even heerlijk weg te kunnen dromen. Bekijk hier de mogelijkheden en beschikbaarheid van de huisjes.