Waarom een schooluitje belangrijk is

Waarom een schooluitje belangrijk is

Schooluitjes kunnen niet weggedacht worden uit de Nederlandse maatschappij. Het is een traditie geworden! Een zak snoep voor onderweg, zingen tijdens de reis en verstoppen onder de stoel van de bus bij aankomst terug op school. Herinner jij het nog?

We hebben een aantal redenen voor je op een rijtje gezet waarom een schooluitje belangrijk is voor jouw klas of school.

1. Onderlinge band vergroten

Schooluitjes, dé manier om de onderlinge band van de leerlingen te vergroten! Maar het is niet alleen de manier om de band onderling bij de leerlingen, maar ook wordt de band versterkt tussen de leerlingen en de leraren.

2. Groepsvorming en sociale ontwikkeling

Wij zijn ervan overtuigd dat een schooluitje sterk bijdraagt aan de groepsvorming en de sociale ontwikkeling van de leerlingen. Zo zorgt een schooluitje er niet alleen voor dat het gezelliger wordt in de klas, maar doen de leerlingen ook nog een hoop sociale ervaring op waar ze hun hele leven van profiteren.

3. Samenwerken

Tijdens een schooluitje of een schoolkamp zijn er veel momenten waarbij samenwerken van belang is. Door dingen samen te doen, leren de leerlingen elkaar op een andere wijze kennen dan op school en krijgen ze mee dat je samen sterker staat dan alleen. Want waarom moeilijk doen als het samen kan?

4. Persoonlijke ontwikkeling

Een dag of een paar dagen weg uit de vertrouwde omgeving is voor iedereen wel eens belangrijk! De leerlingen bevinden zich in een andere omgeving waardoor ze uit hun comfortzone stappen en nieuwe dingen ontdekken.

5. Zelfstandig worden

Tijdens een dagje uit met de klas of een schoolkamp kom je er soms even alleen voor te staan. Bijvoorbeeld wanneer je je bed moet opmaken of gaat bepalen welke kleren je aantrekt, of zelfs hoe laat je gaat slapen. De leerlingen krijgen hier direct een zelfstandigheidsgevoel van!

6. Gezelligheid

Een van de belangrijkste redenen is toch wel de gezelligheid. Een schooluitje is supergezellig! We hopen dat jullie met de klas ook veel plezier en gezelligheid ervaren bij ons.

Een schooluitje bij 25 Graden Noord

Bij 25 Graden Noord is het mogelijk om een schooluitje te organiseren. Heerlijk genieten van een schooluitje in de natuur van Drenthe! Tijdens een schooluitje is er keuze uit verschillende activiteiten voor de leerlingen:

Meer blogberichten

Drentse Quiz

Drentse quiz met leuke quizvragen over Drenthe. Ideaal voor een pubquiz ronde met kennis over Drenthe.

Groepsuitjes voor elk soort weer

Op zoek naar groepsuitjes die geschikt zijn voor elk soort weer? Bij 25 Graden Noord is dit mogelijk! Zit jouw ideale groepsuitje ertussen?

Met je vrienden op pad in Drenthe

Drenthe is een perfecte plek om met je vrienden op pad te gaan. We geven je wat tips om bij ons te doen om een gezellige dag te beleven!