Adventure Race Drenthe

Print

Een weekend AR in Drenthe!

 

“We gaan naar Drenthe! “

Want in het weekend van 14 en 15 oktober is Drouwenerveen de adventure race hoofdstad van Nederland. Het hele weekend staat dan in het teken van deze fantastische sport. Voor jong en oud, het hele gezin en de fanatieke teams, dit weekend wil je erbij zijn.

Op zaterdag gezelligheid en ontspanning en inspanning tijdens de tweede AR bondsdag. Aan bod komen o.a. trainen, een AR film, een mysterie guest, een kampvuur en bovenal gezelligheid

En op de zondag Adventure Race Drenthe (ARD). Hier geen hard wedstrijdformat met “met one size fits all” maar tal van trainingsvormen, ST’s, en etappe’s. Hier kies je voor een eigen invulling. Wat er te kiezen is, lees je hieronder.

Kortom; gedurende het hele weekend is er voor iedereen wat te beleven. Dus neem je gezin mee en beleef een heerlijk AR weekend in Drenthe.

 

Lees hieronder meer over wat je verder nog meer mag verwachten…

ARBN of bondsdag op zaterdag 14 oktober

Op de zaterdag ligt de organisatie in de handen van de Nederlandse AR bond/ de ARBN. Net als in Januari bij de eerste bondsdag wordt het een laagdrempelige en ontspannen dag. Met ruim de mogelijkheden om gezamenlijk te trainen, voor gezelligheid en om sterke verhalen op te hangen of om juist nieuwe plannen voor het volgende jaar te maken.

AR Drenthe op zondag 15 oktober

Op de zondag ARD. AR Drenthe bestaat als organisatie dit jaar 10 jaar en viert dit feestje. In deze 10 jaar hebben we vele verschillende edities mogen organiseren. Uiteenlopend van 4 tot 32u races en van echte wedstrijden tot selfsupporting edities. Maar we dachten het dit jaar nog weer wat anders te gaan doen.

Wat?? … Nou, kies maar…

Uiteraard een ouder-kind editie. Een recreatieve 5 uurs race. Maar ook de mogelijkheid om in 8 uur zelf een invulling aan je eigen race te geven. En o ja! Je kunt ook kiezen om bv een keer alléén te gaan racen! Of met zijn tweeën, drieën of  vieren kan ook. Snap jij hem nog?


Overnachten

Het epicentrum van de gezelligheid is dit weekend 25 graden Noord. Hier is een klein tentveldje, zijn er camperplaatsen en twee natuurhuisjes. Liever wat meer ruimte voor je tent? 100 meter verder  zit camping “De Witte buizerd”. Een kleine natuurcamping waar je een heerlijk rustig plekje zult vinden.

Wil je kamperen met camper of tent bij 25° Noord boek dan hier je plekje.

Niet slapen maar doortrainen!

Je kunt natuurlijk ook deze mogelijkheid gebruiken om een weekend training te houden. De nacht is prachtig en met of zonder hoofdkwartier bij 25 graden Noord, zijn de bossen en velden hier eindeloos. Drenthe is niet voor niets de OER provincie van Nederland. Op zaterdag kunnen jullie gezellig mee met de gezamenlijke trainingsronde. ‘S avonds en ’s nachts trekken jullie je eigen plan en zondag nog even aan de bak met alle uitdagingen vanuit AR Drenthe. Ik zeg.. makkelijk georganiseerd zo…

ARBN of  bondsdag op zaterdag 14 oktober

Op de zaterdag ligt de organisatie in de handen van de Nederlandse AR bond/ de ARBN. Net als in Januari bij de eerste bondsdag wordt het een laagdrempelige en ontspannen dag. Met ruim de mogelijkheden om gezamenlijk te trainen, voor gezelligheid en om sterke verhalen op te hangen of om juist nieuwe plannen voor het volgende jaar te maken.

Deze dag wordt een erg gezellige dag volledig in het teken van Adventure Racen. Geen moeilijke dingen maar tijd voor contact met mede racers, familie, lekker even sporten en kennis op doen of delen. Op deze manier geven we samen invulling aan AR.

Deze zaterdag, de bondsdag, de dag erna ARD. Beide dagen worden georganiseerd op het terrein van 25graden Noord. Je maakt er dus eenvoudig een lekker weekend van. Er zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten. En neem dus ook gerust de familie mee. Partners/ kinderen iedereen is welkom. Jong geleerd is tenslotte oud gedaan en een dag als deze is de ideale manier om ook je partner te laten zien met wie je altijd op stap bent. Samen maken we er een feestje van.

 

Hoe ziet de dag eruit?

 

  • 12.00-13.00u  Aankomst & parkeren + evt. je slaapplekje inrichten

 

  • 13.00                Welkom door onze voorzitter Guido de Jong met koffie/thee

 

  • 14.00 – 19.00  Middagprogramma (keuze)

 

Training: We maken kleine groepjes naar niveau en motivatie. Er is de mogelijkheid voor een mooie MTB route en/ of loopetappe.

 

Terrein:   Het terrein waar we verblijven is een natuurspeelterrein met survivalrun hindernissen, sportveld, meertje met surfboards enz. Ook de (volwassen-) jeugd vermaakt zich hier prima. Speciaal voor deze dag is er een korte (voor de jeugd) oriëntatie loop uitgezet.

 

Kanoën:   Vanuit 25graden Noord is er een kano verhuur. Naast de 2 uur kanoën is er ook de mogelijkheid voor een lange 4uurs kano tocht! Degene die al eens eerder aan een ARD (bv. de 32uurs van 2019) meedeed kent deze route wellicht nog wel. Vanaf de molen richting het noorden ligt een erg mooi stuk nieuwe natuur.

 

  • 18.30 – 20.00    Eten en gezelligheid

We hebben een eigen gave locatie met een binnen en een buiten. Vanuit 25° Noord nemen we pizza’s af. Er worden allerlei lekkere pizza’s gebakken zowel vegetarisch, met fruit als andere smaken. Verzoekjes kunnen gedaan worden of je pakt gewoon een lekker stukje van de pizza’s die klaar liggen.

 

  • 20.00 – 21.30   Avondprogramma met gastspreker

Na het eten, lekker uitbuiken en luisteren naar een inspirerend verhaal over een AR in het buitenland.

 

  • 21.30                    Einde programma         

Voor degene die nog naar huis willen, houdt de dag hier op. Of is er de ruimte om na te praten of plannen te maken voor/ over oude of nieuwe avonturen. Dit bij een kampvuurtje of op een schapenvachtje. Misschien vindt je hier wel nieuwe teamgenoten voor ambities in 2024!

 

Voor vragen en opmerkingen over de bondsdag; info@adventureracen.nl

 

Je kunt een kanotocht boeken op 14 oktober. Er is een 2 uurs route en een 4 uurs route (tijd gerekend voor de recreatieve kanoër) Apart aanmelden via de knop.

Je kunt ook overnachten op het terrein van 25° Noord. Er is zowel plek voor campers (campers tot 6 meter en deze moeten op zondag als een normale parkeerplaats geparkeerd worden ivm met Adventure Race Drenthe de volgende dag. Er is ook plek voor tenten (wij gaan voor tenten uit van een kampeerplek van 5×5 meter)

workshop ruimte huren drenthe, vergaderen, vergaderlocatie, uniek, bijzonder, bedrijfsborrel
WhatsApp Image 2023-06-05 at 09.10.11 (2)

AR Drenthe op zondag 15 oktober

5 uur Adventure Race Drenthe

 

5 uur Ouder – kind

In verschillende startgroepen naar leeftijd kunnen jullie op avontuur in de heerlijke Drentse natuur.
Met de kano, lopend en op de mtb, zoeken jullie met een kaart die je van ons krijgt naar
controlepunten ofwel cp’s. Hoe beter je navigeert en hoe minder je stilstaat, hoeveel meer cp’s
jullie kunnen vinden. Wie beleeft de mooiste avonturen, vindt de mooiste routes en/of pakt de
meeste cp’s? Daarbij zijn, in de vorm van special tasks (ST’s) of extra opdrachten, extra punten te
scoren. Deze zijn natuurlijk helemaal in de trand van AR maar sommigen hebben ook gewoon een hoog fun gehalte.

5 uur recreatief

Als je op zoek bent naar een laagdrempelig en mooie AR is dit voor jullie. Mooie etappes,
navigatie mogelijkheden en gezelligheid. In 5 uur vinden jullie je weg in jullie eigen tempo en
genieten jullie van actief sporten, de natuur en de nieuwe ervaringen. Ben je een ervaren racer? Neem je
partner eens mee en help of laat hem/haar navigeren en ontdekken, voor wat voor een fantastische
sport je altijd op pad bent.

8 uur Adventure Race Drenthe

Maak er echt een trainingsrace van!

In deze 8 uur AR komen veel verschillende onderdelen terug die je in korte maar ook in lange
(internationale) races kunt tegen komen. Als een echte AR blijft de opzet tot het laatst geheim
maar het is een ideaal moment om in een laagdrempelige omgeving te oefenen of natuurlijk om
een keer mee kennis te maken..

Het gaat deze dag over het trainen van skills. Waar ben je goed in? Wat wil je graag meer oefenen? Je kiest waar je voor jezelf de nadruk op legt. De deelnemers van de 8 uur trainingsrace krijgen allemaal een set kaarten. Iedereen kan (dus ook wanneer ze in een team starten) zelf navigeren. Tijdens een etappe bij elkaar blijven hoeft dus ook niet. Tegelijk starten aan een etappe dan overigens wel 😉 Om je toch te kunnen meten, kun je op etappes proberen een tijd neer te zetten. Want dat is waar jullie je kunnen meten met anderen. Het gaat deze dag dus NIET om het aantal cp’s binnen de gestelde tijd van de hele AR! De uitslagen per etappe zullen na de tijd wel gepubliceerd worden.

Zo kun je kiezen voor een lange MTB route waar je zoveel mogelijk cp’s wilt pakken binnen zo kort mogelijke tijd. Of je pakt gewoon het aantal cp’s eruit die voor jullie een leuke race maken. En je gebruikt de tijd die je over houdt voor je volgende uitdaging. Wel krijg je van ons een indicatie over de planning van de dag, waardoor je wel constant moet kijken hoe je in de tijd zit.

Naast de etappes zullen er veel verschillende korte ST’s zijn. Elke ST heeft zijn eigen klassement. Kies eruit waar je op wilt trainen en meet je met anderen. Hier zullen zowel fun als skills ST’s te vinden zijn. Een tipje van de sluier?.. voor de 8u.. Hoe snel kun je je fiets demonteren voor in de bikebox? En weer in elkaar?

 

Locatie

Net als de bondsdag van de zaterdag, is ook voor ARD de start en finish locatie, het terrein van 25gradenNoord. Deze locatie heeft een fantastisch buiten terrein dat voor een heerlijke AR ambiance zorgt. Adres:25graden Noord, 9525TJ Drouwenerveen, Zuideind 25

 

Disciplines en afstanden

De volgende afstanden zijn indicaties. Voor de 8 uur is er een basiskaart met cp’s. Maar naar eigen inzicht kunnen hier altijd (fictieve) cp’s aan toegevoegd worden om meer kilometers te maken, wanneer dit gewenst is om te trainen.

                               5 uur  Ouder-kind        5 uur Recreanten      8 uur trainingsrace        

(Hard)lopen          1 – 10 km                            3,5 – 10 km                   > 30+ km

MTB                      10 – 35 km                           10 – 35 km                     > 75+ km

Kano                     0,5 – 2,5 km                         3 km                                4 km

 

Verplichte/ benodigde materialen

Lijst volgt

 

Doel van de dag

De ouder kind race wordt een echte race. Maar voor de 5u recreanten als ook 8u trainingsrace staat niet de prestatie voorop. Het doel van vandaag is de gezelligheid en ruimte om (van elkaar) te leren.

 

Wat zou je moeten kunnen?

5 uur Ouder – kind:       Basis kaart navigatie, lopen, fietsen, kanoën

5 uur recreanten:            Kompaskoers schieten en lopen, coördinaten intekenen (voor sommige cp’s nodig)

8 uur:                                 Afstand meten (fietsen en lopend), kaartnavigatie op satelliet kaarten,

Wat je moet kunnen/ nodig is tijdens de race staat per categorie uiteengezet. Wel kun je voor extra punten onderdelen van een (hogere) categorie tegen komen. Zo is er altijd uitdaging om nieuwe dingen te proberen. Zo gaan we ook eens kijken hoe het met overige basis skills is gesteld tijdens de ST’s.

 

Website en communicatie over Adventure Race Drenthe

Sinds enige tijd hebben we problemen met onze website. www.ardrenthe.nl. Omdat we dit niet snel genoeg in orde kregen hebben we ervoor gekozen om de informatie onder te brengen op de website van 25 graden Noord. Maar dit hadden jullie inmiddels begrepen. (Bedrijf is van Ruurd zijn vrouw).Ook de communicatie laten we voor dit jaar via de communicatie kanalen van 25graden Noord lopen. Dus vragen en opmerkingen over de Adventure Race Denthe (voor dit jaar); info@25gradennoord.nl

IMG_1227 (2)
IMG_1201 (2)
IMG_1468 (2)
_MG_1348