Beleef een magische verhalentocht tijdens het Drents verhalenweekend

Fonkelende lichtjes wijzen je de weg tijdens de verhalentocht in het Drents verhalenweekend

Verhalentocht tijdens het Drents Verhalenweekend

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober 2024 nemen we je mee in een eeuwenoude traditie van verhalen vertellen rond het kampvuur.  Doe mee aan de verhalentocht tijdens het Drents Verhalenweekend. Laat je meeslepen in een spannend verhaal over geesten van het veen, mysterieuze figuren en rituelen.

Ondergedompeld in de duisternis van de nacht, ontmoet je witte wieven die fluisteren met de wind. Hun aanwezigheid omhult je met een mysterieuze energie terwijl ze je verleiden met hun eeuwenoude verhalen. Deze mystieke figuren bewaken de geheimen van het veen en onthullen ze alleen aan hen die dapper genoeg zijn om hun pad te volgen.

 

Beleef een magische verhalentocht tijdens het Drents verhalenweekend

Je parkeert je auto op de parkeerplaats in het bos en dan meld je je bij het eerste kampvuur. Hier krijg je jouw eigen emaille mok waaraan je niet alleen je handen kan verwarmen maar waarin je ook warme versnaperingen zult krijgen.

Dan volg de fonkelende lichtjes die als dwaallichtjes langs het pad dansen, en ze zullen je de weg wijzen naar betoverende ontmoetingen. Met je groepje verzamel je je rond het kampvuur waar eeuwenoude tradities van verhalen vertellen tot leven komen. Laat je meeslepen door de magie van de woorden terwijl de vlammen dansen en de schaduwen spelen met je verbeelding.

Maar wees op je hoede, want in het duister van het veen dwalen nog meer mysterieuze figuren rond. Vang een glimp op van schimmige gestalten die uit het niets lijken op te doemen. Zijn het oude geesten die rusteloos door het landschap dwalen, of zijn het levende wezens die zijn getransformeerd door de kracht van de verhalen? Durf jij hun pad te kruisen en hun geheimen te ontdekken?

Tijdens deze avond wordt elke stap een avontuur, elke ontmoeting een mysterie en elke vertelling een reis naar onbekende werelden. Geniet van heerlijke lekkernijen bij het knapperende vuur, terwijl de geur van de natuur je zintuigen prikkelt en je geest voedt met de kracht van het verhaal.

Mis deze unieke kans niet om deel uit te maken van een eeuwenoude traditie, waarbij de grens tussen werkelijkheid en fantasie vervaagt. Verbind je met de oerkracht van het veen, laat je betoveren door de witte wieven en ervaar de magie van de verhalentocht tijdens het Drents Verhalenweekend.

 

Wat gaan we doen tijdens de verhalentocht in het Drents verhalenweekend

Je kiest een startmoment uit, dit evenement is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar het is avond en een magische ervaring voor iedereen. Laat je onderdompelen in een wereld van griezelige legendes, mysterieuze folklore en spannende avonturen.

Je loopt in groepjes van zo’n 12 tot 15 personen over een schilderachtig terrein. Onderweg word je verrast door spannende vertellingen en met warme versnaperingen rond kampvuurtjes. En wat dacht je van een betoverende overtocht per boot over een schilderachtig meertje? Een moment waarop je je even in een compleet andere wereld waant! (je mag en kan ook omlopen)

Bij elke verhalenverteller vind je een gezellig kampvuurtje met een driepoot en heksenketel. Neem plaats rond het knisperende vuur en geniet van een heerlijke warme versnapering zoals een broodje knakworst, chocolademelk, kwast of glühwein en soep, geserveerd in een eigen emaillen mok die je als aandenken mag mee naar huis nemen.

 

Kosten verhalentocht

 • 2,5 uur durende tocht met meerdere verhalen en ontmoetingen.
 • een tocht per boot over het meer (je mag ook omlopen)
 • Eigen emaille mok
 • Soep
 • Broodje knakworst
 • Chocolademelk en kwast of glühwein

Voor slechts €18,95 per volwassene en €12,75 per kind (tot 12 jaar) beleef je een avond vol magie en avontuur die je niet snel zult vergeten.

 

Reserveer nu je plek en omarm de mysterieuze wereld die op je wacht. Wees voorbereid op een avond vol betovering, verwondering en bovennatuurlijke ontmoetingen. Het Drents Verhalenweekend wacht op jou, bereid om je te laten afdalen in een wereld waar de grenzen van de realiteit vervagen. Wees moedig en laat jezelf onderdompelen in de betovering van Drentse legenden!

Let op: plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij. Mis deze unieke kans niet om jezelf en je gezelschap onder te dompelen in de fascinerende wereld van Drentse verhalen. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen op de verhalentocht tijdens het Drents Verhalenweekend!

Details Verhalentocht tijdens het Drents verhalenweekend

Tijdsduur: 2,5 uur

 • 2,5 uur durende tocht met meerdere verhalen en ontmoetingen.
 • een tocht per boot over het meer (je mag ook omlopen)
 • Eigen emaille mok
 • Soep
 • Broodje knakworst
 • Chocolademelk en kwast of glühwein

Kosten: €18,95 per volwassene en €12,75 per kind

beleef je een avond vol magie en avontuur die je niet snel zult vergeten.

Datum: 25 en 26 oktober 2024
Inclusief emaillen mok en warme versnaperingen

In samenwerking met

Deze verhalentocht wordt georganiseerd samen met de verhalenhoed uit Assen.

Veel mensen houden van verhalen. De leden van de vertelkring De Verhalenhoed Assen zijn enthousiaste vertellers en worden blij van het luisteren naar verhalen. Of je nu een beginnende of een ervaren verhalenverteller bent, dat maakt niet uit. We oefenen met elkaar.

Beleef een magische verhalentocht tijdens het Drents verhalenweekend

Laat je meeslepen in een spannend verhaal over geesten van het veen, mysterieuze figuren en rituelen

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en alle ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.