Bushcraft

Bushcraft

Vaardigheden om in de natuur te verblijven, dat is bushcraft. Bushcraft is wat anders dan survival; iemand die wil overleven, wil feitelijk zo snel mogelijk weer in de bewoonde wereld zijn. Een bushcrafter gaat verder. Hij wil juist in die natuur zijn en het verblijf er zo aangenaam mogelijk maken. Momenteel is Bushcraft zeer populair.

Bij 25° Noord kun je je eigen bushcraft programma samenstellen, voor een groepje vanaf 8 personen (minimaal 12 jaar). Zo kun je al een uurtje bushcraften of een hele dag.

Bushcraft onderdelen

  • Leer vuur maken met een firesteel
  • Van stok naar lepel
  • Eetbare planten wandeling
  • Wildpluksoep
  • Knive skills

 

Wat houdt dat dan in?

Vuur maken met firesteel

Vuur maken met een firesteel is op zich al een hele uitdaging. Zorg voor goed tondel, goede vonken en dan.. is er een klein vlammetje en de start om een goed vuurtje op te bouwen. Je leert vuur maken en na afloop doen we de vuurproef. Heb jij fire skills?

 

Van stok naar lepel

Met messen, beitels en gutsen maken we van een stuk hout een prachtige lepel. Daarna moet hij geölied worden en die moet even intrekken in het hout maar dan heb je een prachtige zelfgemaakte lepel waar je je soep mee kunt eten.

 

Eetbare planten wandeling

Ontdek de bijzonderheid van je eigen berm en achtertuin. Tijdens een korte wandeling gaan we op zoek naar het door ons bestempelde “onkruid” en dat blijken heerlijke eetbare wilde planten. Je leert welke planten eetbaar zijn, waar je op moet letten bij het plukken en hoe je ze kunt gebruiken in de keuken. Onderweg staan we veel stil bij de planten, zodat je ze goed leert kennen en herkennen.

 

Wildpluksoep

Paardenbloem, brandnetel, hondsdraf en weegbree blijken gezonde ingrediënten voor een heerlijke maaltijd die we daarna ook gaan bereiden. Met elkaar maken we een heerlijke wildpluksoep boven kampvuur. Na afloop krijg je de recepten mee en dan zal je eigen berm, het veld en je achtertuin nooit meer hetzelfde zijn.

 

Knive skills

Knive skills. Hoe kun je met een mes kloven, snijden en maak je een echt goede featherstick. Nog belangrijker, onderhoud je een mes en hoe hou je een mes scherp. Je leert een mes slijpen en veilig werken met een mes. 

Details Bushcraft

Tijdsduur: 2,5-5 uur
Vanaf 12 personen
Periode: gehele jaar
Prijs vanaf: €45,75 p.p.
Inclusief eten en vrij drinken

Geschikt voor: Bedrijfsuitje, Familiedag, Vriendenuitje

Heerlijk buiten zijn!

Wat staat er op het menu?

Alle arrangementen bij 25 graden Noord zijn inclusief onbeperkt drinken. En onbeperkt is bij ons ook echt onbeperkt, wij doen niet aan ‘Drentse zuinigheid’. 

We voorzien je ook regelmatig van een versnapering, zo is er bij warm weer een lekker ijsje (bij slecht weer moet je er om vragen). Bekijk de gehele menukaart hieronder.

Bij de pagina eten en drinken zie je alle mogelijke opties.

Zin gekregen in Bushcraft?

Bushcraft

Tijdsduur: 1,5 tot 8 uur
Vanaf 12 personen
Periode: gehele jaar
Prijs vanaf: €58,25 p.p.
Inclusief eten en vrij drinken

Geschikt voor: Bedrijfsuitje, Familiedag, Vriendenuitje

 

Wat ga je doen?

11:00 10:30 – Ontvangst met koffie en thee

10:30 12:00 – Bushcraft | lepel snijden: Met messen, beitels en gutsen maken we van een stuk hout een prachtige lepel.

12:30 13:00 – Boerenlunch: Een boerenlunch staat gelijk aan bourgondisch genieten. Daarom staat de tafel gedekt met een huisgemaakte soep, een frisse maaltijdsalade en belegde ronde wagenwiel broden. Een wit of bruin bolletje met een kroket mag natuurlijk niet ontbreken. Bij de lunch moet natuurlijk ook iets zitten om de dorst te lessen dus staat er frisse melk en karnemelk, jus d’orange en muntwater. Hopelijk is je buik dan weer goed gevuld voor het middagprogramma.

13:00 15:00 – Bushcraft | vuur maken: Eerst leer je vuur maken met een magnesiumstick. Je leert van alles over brandbare materialen in de natuur. Nadat we het een en ander geoefend hebben is het tijd voor de vuurproef. In teams wordt alles op alles gezet om de vuurproef te winnen.

 

 

Uiteraard kan je de tijden en het programma volledig naar eigen wens invullen. We horen graag wat je wensen zijn.

Offerte aanvragen

Aanvullende informatie

Hapjes en drinken

Drinken tijdens uitje

Koffie, Thee en water uit de kraan
Sappen: Jus ‘d Orange en Appelsap
Frisdrank: Cola, Cola Zero, Fanta, Rivella, Spa rood, bavaria IPA 0.0%, Amstel Radler 0%
Alcoholisch: bier en wijn (rood, rosé, half droge witte wijn)
In de winter hebben we warme chocolademelk en glühwein.

Ontvangst met cake of taart buffet

Standaard wordt iedere groep ontvangen met koffie, thee en cake en hun eigen mok. Je krijgt bij ons je eigen emaille mok die je kunt bijvullen met koffie/thee. Na afloop mag je deze mok dan ook naar huis meenemen.
Je kunt ook kiezen voor een taartbuffet. Dan staat er een buffet met huisgemaakte taartjes en dan mag je ook rustig meerdere stukjes proeven, het is tenslotte maar 1 keer feest


Wat als het regent?

We hebben heel veel overdekte zitplaatsen en warme fleecedekens dus het weer is nooit een spelbreker. We hebben een overdekte barbecue en vele activiteiten zijn overdekt zoals onze schietbaan voor het boogschieten, klimwand en speleobox. Ook heel veel Meerkamp en Expeditie Robinson spellen kunnen we overdekt aanbieden. Wij denken in mogelijkheden en tussen de buien door is er altijd ruimte voor de zon.


Overnachten

Wil je na een dagje uit hier komen overnachten? Dat kan! We hebben verschillende groepsaccommodaties en natuurhuisjes om even heerlijk weg te kunnen dromen. Bekijk hier de mogelijkheden en beschikbaarheid van de huisjes.