Kanotocht

Kanotocht op de Hunze

Kanotocht op de Hunze. Een prachtige rivier met natuurlijke meanders waar je genoeg sporen ziet van zowel de bever als de otter. Je hoort vooral de vogeltjes en ondertussen geniet je in de kano van de omgeving. Je vaart met deze lange route van ruim 4 uur over het mooiste stuk van rivier de Hunze.

Bij Korenmolen “de Juffer” stappen jullie op en dan kano je via het prachtige natuurgebied Torenveen. Via de meanders van de Hunze verken je al kronkelend de prachtige natuur. Je komt allerlei beversporen tegen zoals “glijbanen” en afgeknaagde bomen. Je vaart over de steendammetjes en het stromende water naar het uitkijkpunt Elzemaat in Eexterveen. Het is een heerlijke avontuurlijke kanotocht doordat de kronkelende beek iedere keer een heel ander uitzicht biedt.

Op woensdag en zaterdag is de korenmolen geopend om te bezichtigen. Ideaal om te combineren met een mooie kanotocht.

We hebben verschillende types kano’s

  • Een Canadees waar je met 3 volwassenen of 2 volwassen en 2 kinderen in kan zitten. Je zit op bankjes en je gebruikt een steekpeddel om je voort te bewegen.
  • twee persoons kano’s. Het zijn sit on top kano’s met een stoeltje. Je zit op de kano en met een dubbelzijdige peddel kun je heerlijk varen.
  • één persoons kano’s die gemakkelijke te controleren is en te besturen met een dubbelzijdige peddel.

De Hunze is één van de mooiste rivieren van Nederland. We varen van korenmolen de Juffer in Gasselternijveen naar uitkijkpunt de Elzemaat in Eexterveen.

Kanotocht op de Hunze tarieven

  • Kanotocht van ruim 4 uur bestaande uit een route met een pendeldienst met auto. Dit betekent dat een aantal chauffeurs meerijdt vanaf het eindpunt naar het begintpunt. Deze chauffeurs pikken iedereen weer op bij het eindpunt.  Vanaf €18,50 p.p.
  • Inclusief zwemvesten in alle maten.

Boek hier je kanotocht

Ook leuk:

Suppen

Suppen in Drenthe kan heel goed op de Hunze. Het is leuk en de ideale workout.

Kanoën 2-uurs route

Kanoën op de Hunze. Een prachtige rivier met natuurlijke meanders waar je genoeg sporen ziet van zowel de bever als de otter.