Suppen

Suppen in Drenthe

Tijdens het suppen verken je de omgeving vanaf het water.

Wat is suppen?

SUP staat voor Stand Up Paddle, dat betekent dat je je staand op een board, met een peddel in je handen, voortbeweegt over het water.  In Nederland is dit nog een vrij jonge en onbekende sport. Een SUP is net een surfplank, maar dan met voetposities en een peddel. Het is in het begin even wennen om je balans te houden, maar na kort oefenen glijd je makkelijk door het water.

Waarom is suppen zo leuk?

Iedereen die een aantal keer op zijn knieën kan zitten en weer opstaan die kan het leren. Er zijn geen regels en je kunt heerlijk rustig varen op de Hunze.

Omdat water nooit helemaal vlak is, zal je altijd je been- en corespieren aanspannen om niet te water te gaan. Dus zonder dat je het door hebt train je de belangrijkste spiergroepen van je lichaam. Voor de peddel beweging gebruik je ook nog eens je buik-, arm-, rug-, been- en schouderspieren. Je hebt geen last van schokbelasting en geniet volop van de zon en de buitenlucht. Een Totale Body Workout dus waarbij je heel wat caloriën verbrandt terwijl je lekker van de omgeving aan het genieten bent.

Wat heb je nodig voor suppen?

  • Een zwemvest
  • Een peddel
  • Een supboard. Wij gebruiken opblaasbare supboards die heel fijn te sturen en stabiel zijn.

Waar komt deze sport vandaan?

Stand Up Paddling is overgewaaid vanuit Hawaï. Er waren surfhelden die steeds vaker te zien waren op een SUP board. Er zijn verschillende voordelen tegenover traditioneel golfsurfen. Je kunt de golven beter zien aankomen omdat je staat en je kunt meer snelheid maken.

Suppen is de ideale sportactiviteit

Direct boeken

Ook leuk:

Kanoën 2-uurs route

Kanoën op de Hunze. Een prachtige rivier met natuurlijke meanders waar je genoeg sporen ziet van zowel de bever als de otter.

Vlotvaren

Bouw een stevig vlot en peddel je voort langs de prachtige meanders van de Hunze. Lukt het jullie om de route af te leggen?

Onze groepsuitjes met Suppen

Grote Groepen Arrangement

Een speciaal arrangement voor grote groepen. Je maakt keuze uit één of meerdere arrangementen die je terugvindt op onze arrangementenpagina.

Kanoën en Suppen met groepen

Een ongedwongen dag is in onze ogen gezellig en vrij, zodat je genoeg tijd hebt voor elkaar. Wij regelen de hele dag tot in de puntjes.

Ongedwongen dag

Een ongedwongen dag is in onze ogen gezellig en vrij, zodat je genoeg tijd hebt voor elkaar. Wij regelen de hele dag tot in de puntjes.

Sportdag

Een sportdag waarin je de gehele dag allerlei outdoor sporten kunt beleven. Je mag zelf bepalen welke sporten je gaat doen!

Verjaardagsfeest

Met het verjaardagsfeest maken we er een ongedwongen dag van en zetten de jarige in het zonnetje. Wij regelen de hele dag tot in de puntjes.

Zelf samenstellen

Natuurlijk kun je ook zelf een arrangement samenstellen met diverse mogelijkheden. Zo kun je rekening houden met je eigen budget!