Suppen

Suppen in Drenthe

Tijdens het suppen verken je de omgeving vanaf het water.

Wat is suppen?

SUP staat voor Stand Up Paddle, dat betekent dat je je staand op een board, met een peddel in je handen, voortbeweegt over het water.  In Nederland is dit nog een vrij jonge en onbekende sport. Een SUP is net een surfplank, maar dan met voetposities en een peddel. Het is in het begin even wennen om je balans te houden, maar na kort oefenen glijd je makkelijk door het water.

Waarom is suppen zo leuk?

Iedereen die een aantal keer op zijn knieën kan zitten en weer opstaan die kan het leren. Er zijn geen regels en je kunt heerlijk rustig varen op de Hunze.

Omdat water nooit helemaal vlak is, zal je altijd je been- en corespieren aanspannen om niet te water te gaan. Dus zonder dat je het door hebt train je de belangrijkste spiergroepen van je lichaam. Voor de peddel beweging gebruik je ook nog eens je buik-, arm-, rug-, been- en schouderspieren. Je hebt geen last van schokbelasting en geniet volop van de zon en de buitenlucht. Een Totale Body Workout dus waarbij je heel wat caloriën verbrandt terwijl je lekker van de omgeving aan het genieten bent.

Wat heb je nodig voor suppen?

  • Een zwemvest
  • Een peddel
  • Een supboard. Wij gebruiken opblaasbare supboards die heel fijn te sturen en stabiel zijn.

Waar komt deze sport vandaan?

Stand Up Paddling is overgewaaid vanuit Hawaï. Er waren surfhelden die steeds vaker te zien waren op een SUP board. Er zijn verschillende voordelen tegenover traditioneel golfsurfen. Je kunt de golven beter zien aankomen omdat je staat en je kunt meer snelheid maken.

Suppen is de ideale sportactiviteit

Direct boeken

Ook leuk:

Meerkamp voor scholen

Meerkamp voor scholen | een leuke teambuilding!

Vlotbouwen

Bouw een stevig vlot en vaar naar de overkant, lukt het jullie om droog de overkant te halen?

Onze groepsuitjes met Suppen

Budget schoolkamp

Ook voor een kleiner budget beleef je een tof schoolkamp. Het arrangement bestaat uit overnachtingen, avondmaaltijden en leuke activiteiten.

Bushcraft voor scholen

Leer elkaar in een ontspannen en gezellige sfeer kennen. 25 Graden Noord organiseert al jaren diverse introductiedagen voor voortgezet onderwijs en sportteams.

Drenthe quiz

Tijdens de Drenthe Quiz probeer je met je team zoveel mogelijk rondes te winnen. ludieke vragen en onverwachte opdrachten zorgen voor veel hilariteit.

Drentse spelletjes

Drentse spelletjes. Met een scoreformulier gaan jullie langs tal van oud Drentse spelletjes.

Driedaagse schoolreis bij 25° Noord

Bij 25 Graden Noord beleef je een geweldige schoolreis. Zwemmen, survivallen of klimmen. Op vier hectare terrein kan alles!

Grote Groepen Arrangement

Een speciaal arrangement voor grote groepen. Je maakt keuze uit één of meerdere arrangementen die je terugvindt op onze arrangementenpagina.

Handel en Wandel

Tijdens deze roulette van verschillende spellen draait alles om samenwerken, tactiek, snelheid, logisch denken en communicatie.

Kanoën en Suppen met groepen

kanoën en suppen met groepen. Bewonder de natuur per kano over rivier de Hunze

Ongedwongen dag

Een ongedwongen dag is in onze ogen gezellig en vrij, zodat je genoeg tijd hebt voor elkaar. Wij regelen de hele dag tot in de puntjes.

Rumoer in het Moeras

Tijdens deze roulette van verschillende spellen draait alles om samenwerken, tactiek, snelheid, logisch denken en communicatie.

Survival schoolkamp

Onze accommodaties zijn voorzien van heerlijke bedden en hebben binnen en buiten genoeg ruimte voor ontspanning en vermaak voor de hele klas.

Verjaardagsfeest

Met het verjaardagsfeest maken we er een ongedwongen dag van en zetten de jarige in het zonnetje. Wij regelen de hele dag tot in de puntjes.

Workshop: leer

Ontmoet je collega’s in een ontspannen en inspirerende setting. Onder genot van een fijne borrel met hapjes wordt het een geslaagde dag!

Workshop: Linoleum drukken

Ontmoet je collega’s in een ontspannen en inspirerende setting. Onder genot van een fijne borrel met hapjes wordt het een geslaagde dag!