10 redenen om elk jaar een bedrijfsuitje te organiseren

10 redenen waarom je elk jaar een bedrijfsuitje zou moeten organiseren

Wie wil nou niet dat zijn of haar medewerkers zich lekker in hun vel voelen op de werkvloer? Dit kan door jaarlijks een bedrijfsuitje te organiseren! Hieronder vind je 10 redenen waarom je dit elk jaar zou moeten doen.

1. Gezelligheid

Allereerst is het natuurlijk supergezellig om als team een jaarlijks bedrijfsuitje te hebben. Het bijkletsen met collega’s die je anders weinig spreekt en het niet praten over het werk maakt de band tussen het team altijd beter. Daarnaast valt het doen van leuke activiteiten, die anders nooit gedaan worden, toch altijd in een goede sfeer.

2. Je leert collega’s kennen

Naast het weerzien van collega’s die je anders weinig spreekt, leer je je collega’s op een andere manier kennen. Doordat de sfeer relaxed is en er geen druk achter staat, is er genoeg tijd om erachter te komen wat voor hobby’s die ene collega heeft.

3. IJsbreker

Net een nieuwe collega aangenomen voor het bedrijf? Hoe fijn is het om het ijs te breken tijdens een gezellige en ongedwongen sfeer. Zo kan jouw nieuwe collega kennis maken met alle andere collega’s zonder dat er te veel druk achter zit.

4. Waardering

De medewerkers die bij jou dag in dag uit hard aan het werk zijn zullen een bedrijfsuitje gaan zien als een blijk van waardering. Na al dat harde werken hebben jouw medewerkers een dagje rust verdiend en zo’n bedrijfsuitje is de perfect manier om deze waardering te uiten naar jouw medewerkers.

5. Teambuilding

Een bedrijfsuitje zal de band tussen je collega’s verbeteren voornamelijk doordat ze elkaar op een andere manier leren kennen. De informele sfeer zal ervoor zorgen dat ze elkaar wat persoonlijker leren kennen wat goed is voor de teambuilding.

6. Verbeterde samenwerking

Tijdens de teambuilding activiteiten zal er natuurlijk goed samen gewerkt moeten worden. Doordat je collega’s tijdens deze activiteiten goed samen leren werken zullen ze dit op de werkvloer ook gemakkelijker vinden. Daarnaast leren ze elkaar te vertrouwen, waardoor ze met het uitvoeren van werkzaamheden ook beter op elkaar zullen bouwen.

7. Verminderde stress

Wat helpt nou het beste om van stress af te komen? Dat is toch vaak een relaxte dag waarop je even niet hoeft te werken en leuke activiteiten onderneemt. Een bedrijfsuitje zorgt er dus voor dat jouw medewerkers even lekker kunnen ontspannen en het stressniveau verminderd.

8. Verhoogde resultaten

Een bedrijfsuitje of personeelsfeest werkt vaak ook voor de motivatie van collega’s. Als jouw collega’s tijdens een bedrijfsuitje goed samenwerken zul je dit op de werkvloer ook terug kunnen zien. Deze samenwerking kan dan een positief effect hebben op jouw bedrijfsresultaten.

9. Fiscaal aftrekbaar

Er is een financieel voordeel waardoor je de keuze kunt maken om een bedrijfsuitje te organiseren. Bedrijfsuitjes zijn namelijk fiscaal aftrekbaar en als je dit in combinatie met een vergadering organiseert zal je er nog meer profijt van krijgen.

10. Napret

Hoe leuk is het om nog weken na het bedrijfsuitje te kunnen praten over hoe gezellig het was. Het terugblikken op de “weet je nog dat” herinneringen zorgt voor een gezellige werksfeer. Daarnaast wekt het verlangen op om nog een bedrijfsuitje te organiseren en wie gunt dat zijn medewerkers nou niet?

Een bedrijfsuitje bij 25 Graden Noord

Hebben we je al overtuigd om een bedrijfsuitje te gaan organiseren en ben je opzoek naar een leuke en gezellige locatie? Dan kun je bij 25 Graden Noord in Drouwenerveen terecht. Wij organiseren jouw bedrijfsuitje naar wens. We maken er een ongedwongen dag van met of zonder activiteit naar keuze, met of zonder maaltijd maar altijd inclusief vrij drinken en borrelhapjes.

Wij zouden zeggen neem vooral een kijkje op onze site en wie weet kunnen wij jouw medewerkers laten genieten tijdens een onvergetelijk bedrijfsuitje bij ons op locatie!

Mocht je ook willen overnachten met de collega’s is dit ook mogelijk. We hebben verschillende accommodaties die speciaal ingericht zijn voor groepen.

Meer blogberichten

Met je vrienden op pad in Drenthe

Drenthe is een perfecte plek om met je vrienden op pad te gaan. We geven je wat tips om bij ons te doen om een gezellige dag te beleven!

Vier de herfst in Drenthe

Ook in de herfst is het leuk om naar buiten te gaan. We geven je een aantal tips om de herfst in Drenthe te vieren!

Waarom een schooluitje belangrijk is

We hebben een aantal redenen voor je op een rijtje gezet waarom een schooluitje belangrijk is voor jouw klas of school.