Vier de herfst in Drenthe

Vier de herfst in Drenthe

De gekleurde blaadjes maken steeds een dichter pad en de temperaturen vragen alweer om langere mouwen en een jas. De herfst is echt begonnen! Misschien denk je dat de buitenactiviteiten daarmee ophouden, maar ook in deze tijd van het jaar is het leuk om naar buiten te gaan. En alhoewel het weer soms niet mee zit, is het des te meer gezellig wanneer het kampvuur aangaat. We geven je een aantal tips om de herfstvakantie in ieder geval onvergetelijk te maken.

Met vrienden op pad of een familiedag

Het allerleukste van een uitje is natuurlijk samen zijn. Het is dé tijd om nog te kunnen nagenieten van de zomer en alvast uit te kijken naar de koudere maanden en kerstplannen. Tijdens een groepsuitje zoals de Soep Expeditie of een uitdagende Bushcraft kan dit natuurlijk perfect! Of ga met de familie voor een Ongedwongen Dag, een passend programma voor de gehele familie. En een heerlijke maaltijd eten na afloop om de dag af te sluiten.

bushcraft voor scholen, kampvuur, zomerkamp

Overnachten in een gezellig natuurhuisje

Samen met een kleine groep of het gezin overnachten.. De Jachthut is dan de perfecte keuze! Omringt door het groen en met een privé stuk van ons terrein waan je je even helemaal in een andere wereld. Het A-vormige huisje heeft 4 slaapplekken, een eigen keuken en toilet en een gezellige zithoek. Buiten kun je op de veranda of het grasveld genieten van de natuur. Jullie kunnen zelfs een kampvuurtje maken!

Spannend kinderfeestje in het donker

Wat is leuker dan een kinderfeestje? Een kinderfeestje in het donker! Een extra spannend en uitdagend spel waarin je het dwaallichtje moet zien te doven.. zonder gesnapt te worden! Door de sluipen en voorzichtig over ons terrein te bewegen maak je een kans. En oppassen geblazen voor de schijnwerpers.. want als je wordt gezien moet je weer opnieuw beginnen. Een lekkere puntzak patat of zelf een broodje bakken boven het kampvuur maakt dit avontuur helemaal compleet.

Kinderfeestje winter Dwaallicht, Dwaallichtfeestje

Andere leuke uitjes in de buurt

We zouden het heel leuk vinden als je bij ons een leuk uitje komt doen of eens komt overnachten, maar we kunnen ons ook voorstellen dat je een keer zin hebt om iets anders te doen. Daarom hebben wij onze top 5 dingen om in de buurt te doen voor je op een rijtje gezet:

Boomkroonpad

‘t Nije Hemelriekje

Drents museum

Kabouterland

Klimmen bij Joytime

 

Meer activiteiten in de buurt ontdekken? We hebben een hele pagina met allerlei leuke uitjes waar je uit kunt kiezen.

Meer blogberichten

Drentse Quiz

Drentse quiz met leuke quizvragen over Drenthe. Ideaal voor een pubquiz ronde met kennis over Drenthe.

Groepsuitjes voor elk soort weer

Op zoek naar groepsuitjes die geschikt zijn voor elk soort weer? Bij 25 Graden Noord is dit mogelijk! Zit jouw ideale groepsuitje ertussen?

Met je vrienden op pad in Drenthe

Drenthe is een perfecte plek om met je vrienden op pad te gaan. We geven je wat tips om bij ons te doen om een gezellige dag te beleven!